جستجو در تأليفات معظم له
 

قرآن، حديث، دعا
زندگينامه
کتابخانه
احكام و فتاوا
دروس
معرفى و اخبار دفاتر
ديدارها و ملاقات ها
پيامها
فعاليتهاى فرهنگى
کتابخانه تخصصى فقهى
نگارخانه
اخبار
مناسبتها
صفحه ويژه
روزنامه جمهورى اسلامى « معرفى و اخبار دفاتر « صفحه اصلى  

آيت الله العظمي فاضل لنكراني :
حوزه هاي علميه در تقويت علمي و ديني خود جدي باشند



بخش خبري شهرستان : اساتيد سطوح عالي و دروس خارج فقه و اصول حوزه علميه قم روز پنج شنبه با مرجع عاليقدر حضرت آيت الله العظمي فاضل لنكراني ديدار نمودند.
در اين ديدار ابتدا , حجه الاسلام والمسلمين حسيني بوشهري مدير حوزه علميه قم ضمن خيرمقدم به اساتيد گزارشي از وضع موجود حوزه ارائه داد و بيان نمود : امروزه در كنار دروس مهم فقه و اصول به درس تفسير اهتمام بسيار وافري داده مي شود.
سپس حجه الاسلام والمسلمين قرائتي با تشكر از اساتيد , بر ضرورت توجه بيشتر حوزه هاي علميه به دروس تفسير تاكيد نمود.
آنگاه حضرت آيه الله العظمي فاضل ضمن تقدير و تشكر از اساتيد محترم حوزه كه بدون هيچ توقع و با نبود هيچ امتيازي با قصد قربت و به عنوان وظيفه , اشتغال به تدريس و تربيت طلاب و فضلا دارند , فرمودند : در كنار همه مشكلاتي كه در جهان امروز وجود دارد و استعمار با ابزار جديد و پيشرفته به دنبال ظلم و برخورد است اما خوشبختانه اهل منطق و طرفداران علم و واقعيت هم فراوان اند. از اين جهت بايد حوزه هاي علميه در تقويت علمي و ديني خود جدي تر باشند و هرچه حوزه علميه از لحاظ علمي ارتقا يابد پرتو آن جهان را روشنتر خواهد كرد.
ايشان فرمودند : اينجانب با توجه به سابقه بيش از پنجاه سال تدريس در حوزه معتقدم كه براي حفظ حوزه و ارتقا آن بايد همان روش گذشتگان و همان تحقيقات عميق ادامه پيدا كند خصوصا فقه و اصول كه ركن اساسي حوزه است بايد هرچه دقيقتر و عميق تر ادامه پيدا كند.
آيت الله فاضل افزودند : در برخي از زمانها متاسفانه افرادي به دنبال اين معني بودند كه كتب عميق را از دروس حوزه حذف نمايند و دانسته يا ندانسته از اين راه به دنبال تهي نمودن حوزه و تضعيف علمي حوزه بودند و خوشبختانه اين امر تحقق پيدا نكرد.
ايشان افزودند : شما اساتيد محترم كه بزرگان فعلي و آينده حوزه هستيد بدانيد هرچه بيشتر اهتمام به دروس حوزه از قبيل فقه و اصول داشته باشيد و با مطالعه هرچه دقيقتر دروس كاملتري را به فضلا و شاگردان خود ارائه دهيد.
آيت الله فاضل لنكراني در ادامه فرمودند : همانطوري كه بزرگان ما و خصوصا فقها گذشته نسبت به امر تفسير قرآن اهميت مي دادند امروزه هم لازم است اساتيد و فضلا نسبت به تفسير قرآن آنهم با مراحل مختلفي كه دارد اهتمام ورزند. فقها بزرگ ما در فقه و اصول نسبت به آيات مرتبط با دقتهاي بسيار فراواني به آنها پرداخته اند. مرحوم آيه الله العظمي بروجردي در كتاب جامع احاديث الشيعه در هر بابي ابتدا آيات مربوط به آن باب را مورد تعرض قرار مي دادند و بعد رواياتي كه از ائمه طاهرين پيرامون آن آيات وارد شده است .
ايشان فرمودند : ائمه معصومين عليهم السلام با اينكه مقام امامت داشتند و قول آنان براي اصحاب و همه حجيت داشت اما حتي الامكان سعي در اين داشتند كه مستند قرآني احكام شرعيه را بيان نمايند. در يكي از روايات وارد شده است كه از امام عليه السلام سئوال نمودند كه آيا استمنا حرام است يا خير حضرت فرمود از گناهان كبيره است و سائلي گفت از كدام آيه استفاده نموديد حضرت فرمود : آيه شريفه « فمن ابتغي وراذلك فاولئك هم العادون »
ايشان در خاتمه فرمودند : از اساتيد محترم مي خواهم كه شاگردان را به مباحثه تشويق و ترغيب كنند و با آنان به نحوي عمل كنند كه براحتي بتوانند اشكالات علمي خود را مطرح سازند.